Pollastre rostit amb purriol
El purriol o la purriola tenia 3 ingredients principals: ceba, sal i vi.
Es considerava un amaniment quan els 3 ingredients es barrejaven crus i, una salsa quan s’afegien altres ingredients i es feia bullir. El purriol servia per a tota mena d'ocells i també per al conill o per al peix.
Ingredients (per a 4 a 6 persones, depèn del pollastre):
- 1 pollastre
- 1 grapat de panses
- 3 o 4 talls de cansalada
- 1 cabeça d'alls Oli o llard
- Sal i Pebre
- 2 o 3 cebes
- Un got de vi blanc (pot ser una mica dolcet)
- Una mica de brou de carn o pollastre (opcional)
Preparació:
Netegeu, salpebreu el pollastre. Farciu-lo amb les panses, els alls i els trossets de cansalada (si voleu, abans podeu passar-ho per la paella). Rostiu els pollastres amb oli i llard.
Talleu les cebes en juliana i sofregiu-les amb una mica de greix del rostit. Quan tinguin bon color afegiu-hi el vi i deixeu que s’evapori uns dos terços. Llavors, podeu afegir-hi el brou. Rectifiqueu el punt de sal.
Serviu el pollastre amb la salsa a banda. El pollastre es pot tallar davant dels convidats. Si voleu o us convé podeu adaptar aquest plat convertint-lo en un rostit a la cassola.
Vi Piment
Recepta d'Arnau de Vilanova. El Piment el prenien al final de l'àpat amb neules o amb un altre dolç. Alguns dels seus ingredients com el pebre i altres espècies eren molt cars, per això es bevia en ocasions especials com per Nadal i altres festivitats.
Ingredients (per 12 litres de vi):
- 33,4 g de canyella
- 16,7 g de gingebre blanc
- 2,8 g de roses vermelles
- 2,8 g de claus
- 177,5 g de mel (o 200 g de sucre)
- 12 l de vi blanc
Moleu totes les espècies, afegiu-les amb la mel al vi. Deixeu-ho macerar durant unes 24 h i finalment, passeu-ho per un colador fi.
Receptes extretes del web del Cami dels Bons Homes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada