Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 18 d’agost del 2009

Més d'un centenar d'Amics!

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià està d'enhorabona, en poc més de vuit mesos d’existència de l’associació ja s’han superat el centenar d’Amics
El balanç d’aquests mesos ha estat molt positiu. La presència de públic en les diferents excursions i sortides o en la resta d’actes ha estat molt nombrós. Especialment pel que fa referència a la conferència sobre la “gastronomia en l’època de les navetes” i el posterior “Primer Sopar Prehistòric”. A més l'objectiu, per enguany, d'ajudar en la mesura de les possibilitats a l'excavació es pot donar per satisfet amb l'entrega de la Beca de Treball i Recerca "Amics dels Closos".

Socis d'Honor

S'han anomenat quatre Socis d’Honor. Aquesta distinció, concedida de manera excepcional i justificada, s’adreça a aquelles persones que s’han destacat per la defensa, protecció, coneixement o difusió del patrimoni. Així com el seu suport al Projecte Arqueològic de Closos. Els Socis d’Honor són:
  • Pere Xamena i Fiol. Historiador, investigador i divulgador de la història local i de Mallorca. És un homenatge de l’Associació a tota una vida dedicada a l’estudi.
  • Bartomeu Salvà i Simonet. Historiador, preparà i engegà el Projecte Closos i dirigeix l’excavació dels Closos de Can Gaià des de els seus inicis.
  • Cristòfol Bennàssar i Vadell. Un dels principals responsables de la conservació del jaciment en èpoques recents, la seva intervenció va impedir que es destruís una bona part del jaciment des Closos de Can Gaià abans de l’engegada del Projecte Closos. Va proporcionar una ajuda molt valuosa en les primeres campanyes arqueològiques.
  • Gabriel Català: Propietari de l’Hotel Cala Marçal. Des de els inicis de les campanyes hi ha col·laborat de forma important. L'hotel Cala Marçal dóna dinar i sopar a tots els integrants de l’excavació durant els dies de la campanya anual.

Beca "Amics dels Closos"

El passat dissabte dia 15, durant la celebració de la assemblea anual ordinària de l'associació, es va entregar la Primera Beca de Treball i Recerca “Amics dels Closos” a la senyora Lua Valenzuela i Suau.

Durant aproximadament un mes, aquesta estudiant de història ha realitat nombroses tastes de preparació de la campanya i durant la campanya ha treballat en qüestions organitzatives, logístiques i de recerca. A més de preparar part de la Conferència sobre la “gastronomia en l’època de les navetes”.

El balanç d’aquest treball ha resultat completament satisfactori per l’Equip de Closos. Ha treballat de manera responsable i constant durant tot el temps de duració de la Beca.

La nostra enhorabona.

La guanyadora de la beca agraïnt-la als assistents de l'assemblea

dimecres, 12 d’agost del 2009

Joves

Atanent a les demandes, la Junta Directiva ha decidit crear un nou Grup de Treball.
  • Joves dels Closos: Grup autòmon de l'Associació, el qual s’ha d’encarregar de proposar, preparar i coordinar els actes adreçats als joves, així com de la seva difussió. El seu responsable és n'Alejandro Gonzalez. joves@amicsclosos.cat

divendres, 7 d’agost del 2009

Assemblea General

El proper dissabte dia 15 d’agost, aprofitant la JORNADA DE OBERTES AL JACIMENT (que està prevista que comenci a les 19:00h) se celebrarà l'ASSEMBLEA ORDINÀRIA ANUAL de l'associació.
Aquesta començarà a les 21:00h en les instal·lacions de l’Escola S’Algar de Portocolom.

En la conferència, sopar prehistòric i en el propi jaciment, en la jornada, i abans de l'inici de l'Assemblea hi haurà una parada de l’Associació per fer-se soci o completar les dades dels socis.

Sopar Prehistòric

El proper diumenge dia 9 d'agost hi ha progamades tres activitats:

CONCURS DE PLATS DOLÇOS
Es podran presentar plats dolços per al SOPAR PREHISTÒRIC. Aquests han de complir els ingredients, coccions i presentacions (exposades en les bases) pròpies de l’època prehistòrica.
La inscripció es realitzarà a la llibreria CA NA MASSOT
La presentació per a la seva valoració, per part del jurat, es farà en el mateix pàrquing del Pavelló, entre les 18:30 i les 20:00h.

CONFERÈNCIA (20:00h): GASTRONOMIA A L’ÈPOCA DE LES NAVETES.
Intervenen:
Biel Servera (arqueòleg).
Lua Valenzuela (arqueòloga).
Jerònia Pont (metgessa i experta en nutrució)
Pep Pallicer (cuiner)

SOPAR PREHISTÒRIC (21:00h) – TIQUETS ESGOTATS!
S’han de dur plats, coberts i tassons.

Hi haurà la designació del Plat dolç guanyador.