Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimecres, 19 de novembre del 2014

Dones i Reines de Mallorca

La propera activitat dels Amics dels Closos serà visitar una exposició al Museu d’Història de Manacor el proper dissabte 29 de novembre. Aquesta visita serà guiada i comentada per Magdalena Salas, historiadora i responsable del Museu. Dones i Reines de Mallorca, explica el paper de les reines i les dones amb drets dinàstics a Mallorca durant els segles XIII i XIV
Una àmplia llista de dones en què apareixen noms com Esclarmonda de Foix, que va ser reina de ple dret i va participar en els assumptes d’Estat, o Isabel de Mallorca, que mai no va aconseguir ser-ho malgrat les seves demandes. 
La mostra recull objectes d’època, i llibres i manuscrits que parlen sobre el tema. A més s’hi recrea una estança típica femenina. 
La concentració i sortida serà a les 9:30h de la Plaça Perelada de Felanitx o bé a les 9:50h a l'aparcament del mateix Museu. La visita començarà a les 10h, a la mateixa hora hi haurà un taller per nins de 6 a 12 anys relacionat amb aquesta exposició. Si algú vol dur els nins per fer el taller convé que vos apunteu al següent telèfon 971843065 (les places són limitades).

dimarts, 18 de novembre del 2014

Terra de Gerrer - UH

Al diari Ultima Hora, del dilluns 17 de novembre passat, apareixia un article sobre els Gerrers i el Puig de Sant Nicolau, un dels aspectes tractats en el Cicle Patrimoni Geo-Industrial que estam realitzant amb GeoIlles.



diumenge, 2 de novembre del 2014

Molera de Cala Pi

Aquest dissabte passat, 31 d'octubre, visitarem les diferents moleres (pedreres per extreure moles) que se situen al voltant de Cala Pi, dins de les activitats del Cicle de Patrimoni Geo-Industrial de Felanitx.
Fou una visita doblement interessant, per una banda Guillem Mas ens permeté comprendre l'estructura geològica de la zona i els hàbitats o circumstàncies que donaren lloc a la seva formació, així com a diverses curiositats paleontològiques hi són presents.
Per l'altra, les interessants explicacions de Xim Sánchez que ens il·lustrà sobre el treball dels "molers" i les implicacions socials i econòmiques de les moles en època andalusí

https://picasaweb.google.com/107024143699326692231/CalaPiMolesDeMoli

 Més imatges a l'enllaç de la fotografia