Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimecres, 12 d’agost del 2015

Receptes del Sopar de la Conquesta i el Regne de Mallorques

Les receptes s'han extret del "Llibre de Sent Soví" i de "La cuyna mallorquina : colecció de receptes", encara que s'han hagut d'adaptar a les possibilitats i recursos d'avui. 

Salsa Salvatgina
Si vols fer salsa salvatgina, pica pa torrat remullat amb vinagre, pebre, gingebre i altres espècies, si vols. Dilueix-ho amb brou de carn i posa-hi mel i vinagre que sigui ben intens, i que bulli molt. Pots posar-hi safrà i llet d’ametlles, i pots picar la carn si és de caça, però no si és d’ocell. Hi has de picar pebre.

Menjar Blanc
- Un litre de llet.
- Dues unces de sucre (67g.).
- Una unça de midó (33g).
- Dues unces i mitja de farina d’arròs (85g.). 
Dins d’un poc de llet es desfà el sucre i en un altre poc es desfà el midó i la farina d’arròs. Una vegada està tot fos es posa la llet amb el sucre dins una cassola al foc i després la llet amb el midó amb un tros de pell de llimona i de canyella (branca), sense deixar de remenar-ho. 
Una vegada cuit, i quan ja es té la consistència oportuna s’aboca dins un recipient i es deixa refredar. 
També, si es vol es pot afegir un poc d’ametlla picada a la cocció.


 

dijous, 6 d’agost del 2015

Presentació Llibre III Jornades

Aquest dissabte, dia 8 d’agost, aprofitant la nostra festa anual sobre la Conquesta i el Regne de Mallorques, al Centre Cívic de Portocolom a patir de les 20:30h, es realitzarà la presentació del llibre que recull les actes de les III Jornades d’Estudis Locals de Felanitx