Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimecres, 18 de març del 2009

Projecte al Castell de Santurei

Pareix ésser que les pressions i denúncies reiterades, que des de aquesta associació i d’altres estaments polítics i socials, sobre l’estat deplorable del Castell de Santueri han tengut ressò i conseqüències.

La Ponència Tècnica de Patrimoni, ha valorat positivament i per unanimitat l’execució d’un projecte que preveu intervencions puntuals al Castell de Santueri.

Aquest projecte s’ha d’aprovar de forma definitiva per part de la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni Històric, a més d’establir un conveni entre el Departament de Cultura i Patrimoni i els propietaris del Castell.

Les intervencions que proposen al Consell fan referència al manteniment i a la consolidació de les runes del Castell de Santueri amb la intenció de facilitar les visites al públic.

Des d’Amics dels Closos ens alegam d’aquesta notícia i esperam que les negociacions entre el Consell i la propietat arribin a bon port.

De tota manera, també som conscients que el Castell de Santueri ha sofert agressions importants i que des de les Institucions no s’ha actuat ni amb la diligència ni amb la profunditat adequada. També s'ha de recordar que, en el passat, hi ha hagut notícies similars però que al final no s’han arribat a concretar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada