dilluns, 15 d’agost de 2016

Receptes Sopar, 2016

Pollastre rostit amb purriol
El purriol o la purriola tenia 3 ingredients principals: ceba, sal i vi. Es considerava un amaniment quan els 3 ingredients es barrejaven crus i, una salsa quan s’afegien altres ingredients i es feia bullir. El purriol servia per a tota mena d'ocells i també per al conill o per al peix.

Ingredients (per a 4 a 6 persones, depèn del pollastre):
  • 1 pollastre
  • 1 grapat de panses
  • 3 o 4 talls de cansalada
  • 1 cabeça d'alls Oli o llard 
  • Sal i Pebre
  • 2 o 3 cebes
  • Un got de vi blanc (pot ser una mica dolcet)
  • Una mica de brou de carn o pollastre (opcional)
Preparació: Netegeu, salpebreu el pollastre. Farciu-lo amb les panses, els alls i els trossets de cansalada (si voleu, abans podeu passar-ho per la paella). Rostiu els pollastres amb oli i llard. Talleu les cebes en juliana i sofregiu-les amb una mica de greix del rostit. Quan tinguin bon color afegiu-hi el vi i deixeu que s’evapori uns dos terços. Llavors, podeu afegir-hi el brou. Rectifiqueu el punt de sal. Serviu el pollastre amb la salsa a banda. El pollastre es pot tallar davant dels convidats. Si voleu o us convé podeu adaptar aquest plat convertint-lo en un rostit a la cassola.

Vi Piment
Recepta d'Arnau de Vilanova. El Piment el prenien al final de l'àpat amb neules o amb un altre dolç. Alguns dels seus ingredients com el pebre i altres espècies eren molt cars, per això es bevia en ocasions especials com per Nadal i altres festivitats. 

Ingredients (per 12 litres de vi):
  • 33,4 g de canyella
  • 16,7 g de gingebre blanc
  • 2,8 g de roses vermelles
  • 2,8 g de claus
  • 177,5 g de mel (o 200 g de sucre)
  • 12 l de vi blanc
Preparació:
Moleu totes les espècies, afegiu-les amb la mel al vi. Deixeu-ho macerar durant unes 24 h i finalment, passeu-ho per un colador fi.

Receptes extretes del web del Cami dels Bons Homes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada