Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dijous, 26 d’abril de 2012

Actuacions desfavorables i sense control al Castell de Santueri

Aquests dies, la premsa de Ciutat donava la notícia que el Consell havia trobat obres irregulars en el Castell de Santueri. És més, l'informe tècnic del Consell constata actuacions desfavorables al monument i realitzades sense cap supervisió.
La sensació d'incredulitat davant aquestes notícies no pot ser màxima, no pel fet de què s'hagin pogut produir, si no pel fet que els Amics dels Closos ho hem estat advertint i denunciant en repetides ocasions, a la premsa i als propis organismes competents, i que la resposta dels responsables d'aquests darrers era que s'estava complint de forma escrupolosa amb la legalitat i amb la supervisió d'arqueòlegs, restauradors i dels tècnics del Consell (veure l'entrada del 3 d'abril "Visita a la DI de Patrimoni Històric").
No fa un mes el nostre president ho reclamava davant les càmeres d’IB3 i ens reunirem amb la actual direcció insular de patrimoni i ens assegurava que tot era correcte i que no ens havíem de preocupar, estaven fent tots els seguiments i controls adients. No pot ser que s’enriguin de nosaltres i dels tots els felanitxers d’aquesta manera! 
Davant això, tant sols ens queda creure en dues possibilitats: que els responsables del Patrimoni illenc ens han enganat, que se’ns volien treure de sobre amb bones paraules i fer cas omís a les nostres demandes i suggeriments, o bé que no sabien el que realment passava i que s’han deixat enganar per la propietat del Castell. Ambdues situacions molt greus i que haurien de fer replantejar la seva idoneïtat per estar al capdavant d’una institució pública.
Però per desagradable o frustrant que aquests fets ocorrin, no ens pot fer més que donar forces per no perseverar. Estam treballant per tornar a iniciar una nova campanya per aconseguir el Castell de Santueri sigui públic i ben conservat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada