Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 16 de maig del 2011

Una Nova agressió

Aquests dies hem de lamentar una nova agressió, esperem que sigui la darrera, al Jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià.

El passat dissabte dia 14 ens varen fer arribar la notícia que una excavadora havia realitzat o estava realitzant, en un solar pròxim de la zona estudiada però dins la zona marcada com a arqueològica, una síquia al costat de la carretera per enterrar tubs d’electricitat. A pocs metres de la zona afectada s’hi poden veure, clarament, restes de murs o de construccions. És més, una de les pedres desplaçades per les obres és de la mateixa tipologia que les que es troben a les navetes excavades.

Segons tots els indicis, aquesta intervenció no compta amb els pertinents permisos ni s’ha realitzat amb la necessària supervisió arqueològica. A hores d’ara desconeixem el promotor d’aquests fets, sí el nom de l’empresa que els està realitzant, però ja han estat denunciats a la Guàrdia Civil per agressió a un jaciment arqueològic.

Esdeveniments com aquest, pareix que tomen per terra els esforços d'anys de divulgació i conscienciació que els arqueòlegs, i aquesta associació més recentment, realitzen. No obstant, això és una mostra més que aquesta tasca no ha arribat a tothom ni es pot donar per acabada. Tots els esforços per difondre i protegir el Patrimoni han de continuar, fins i tot augmentar. No podem defallir.

Si es produeix una agressió d’aquestes característiques al costat d’una carretera i a tocar d’un dels jaciments més estudiats i difosos que podrà passar en aquells llocs on no es troben tant a la vista ni amb un seguiment tant evident?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada