Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimecres, 4 de maig del 2011

Audiència en el Consell de Mallorca

Aquest dimecres, dia 4 de maig, representants del Amics dels Closos han tengut una audiència amb la presidenta del Consell, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, i el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà.

S'ha reclamat la necessitat urgent d'intervenir en la consolidació de la murada del Castell de Santueri i se'ls hi ha ofert tota la col·laboració necessària pel que fa a l'inici de l'expedient d'expropiació.

Tant la presidenta com el conseller han estat molt receptius amb aquestes demandes i han assegurat que molt aviat s'iniciarà l'expedient d'expropiació i si cal es farà per via d'urgència. Això permetria en un breu espai de temps poder ocupar el Castell i iniciar les, tant necessàries, tasques de restauració i consolidació de la torre i del peu de murada, els quals es troben en greu perill d'esbucament.

També s'ha parlat de la situació dels terrenys que conformen el jaciment dels Closos de Can Gaià. El conseller de Cultura, a través del departament de Patrimoni, s’ha compromès a treballar per l’adquisició de més terrenys per tal de facilitar la continuïtat de les excavacions arqueològiques, que s'hi realitzen de forma ininterrompuda, des de fa més de 15 anys.

Per tot això, els Amics els Closos valoren molt positivament els compromisos adquirits en aquesta audiència.


1 comentari:

  1. Esperem que sigui cert i no es quedi en paper banyat, tan típic en temps d'eleccions. I esperem també que entre les mesures encaminades a "facilitar la continuïtat de les excavacions arqueològiques" hi comptin amb NO interrompre la concessió d'ajuts a les excavacions i investigació arqueològiques.

    ResponElimina