Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimecres, 9 de novembre de 2011

Han finalitzat les obres en el Castell?

A final d'agost ens varen reunir amb els màxims responsables polítics de Patrimoni Històric del Consell, per expresar-los la nostra preocupació sobre les obres del Castell de Santurei i el seu futur més immediat. Sol·licitarem el poder rebre la documentació i informes sobre aquestes obres i s'acordà establir un marc de treball i de comunicació.
El cap de setmana passat poguérem veure escrit a la premsa de Ciutat que els propietaris junt amb els tècnics i polítics del Consell i de l’Ajuntament visitaven el Castell de Santueri. Els titulars expressaven la imminent obertura al públic, una vegada finalitzades les obres de restauració. 
Una vegada llegides aquestes notícies i davant la manca de comunicació del Consell amb els Amics dels Closos, decidirem pujar a observar l’estat en què es troba el Castell. El resultat va ser del tot decebedor, l’aspecte de determinats elements intervinguts i d’altres elements s’allunya de la demanda de qualitat i garantia estètica que es reclamar. No varem poder entendre el perquè de determinats acabats o la no intervenció en espais concrets que sí que és necessari. Per si això no fos tot, es varen detectar una sèrie d’aspectes preocupants en la pròpia estructura del Castell.
La realitat observada des de l’exterior s’allunya de l’aparent eufòria dels titulars de la premsa ciutadana. Per aquest motiu hem reclamat a la institució illenca les oportunes explicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada