Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 10 de febrer de 2009

Museu de Mallorca

La setmana passada el president de l'Associació va fer una visita de treball al Museu de Mallorca i es va reunir amb la direcció.
En aquesta, la directora del Museu, la senyora Joana Maria Palou, va mostrar part de les col•leccions pretalaiòtiques i talaiòtiques, i les instal•lacions del laboratori on els seus tècnics treballen amb la cura i restauració dels objectes que tenen en dipòsit.
A més, varen poder seure i debatre una bona estona sobre els problemes que la conservació i difusió del nostre matrimoni presenten. És del tot evident que el patrimoni ha estat la ventafocs de les institucions illenques, i per desgràcia ho continua essent. Un molt bon exemple són els recursos i el suport econòmic que rep el Museu de Mallorca. Les seves instal•lacions presenten evidents deficiències i tampoc li sobren unes infraestructures adequades per la investigació i difusió del patrimoni que té en dipòsit o l’escandalosa deixadesa que pateix el Castell de Santueri.
El president li expressà el seu suport per aconseguir que el Museu de Mallorca es converteixi en un referent, un museu capdavanter pel que fa a la estructura, interacció amb els visitants i a la interpretació del nostre patrimoni historicoartístic.
En la conversa també es tractarà el tema dels Closos de Can Gaià. Es comentaren els problemes en què es troben els arqueòlegs i investigadors, el futur del jaciment i de la seva excavació. A més d’explicar la raó de ser i el projecte que l’Associació d’Amics té per a Closos.
A més, es va anunciar la intenció de crear un Museu – Centre de Interpretació on es puguin exposar i estudiar tant les restes del jaciment dels Closos com les que es varen extreure de Sa Bassa Nova de Portocolom. La directora aportà la seva experiència en el tema museístic i donà una sèrie de pautes per poder engegar, amb prou garanties, el projecte del Museu dels Closos de Can Gaià.
Les dificultats per fer realitat el nostre projecte són notables, però amb la il•lusió i esforç de tots es farà realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada