Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 12 de gener del 2009

Excursió a Sa Mola

Èxit de convocatòria en la primera sortida de l’Associació

Sa Mola de Felanitx va ser l’espai triat per realitzar la seva primera sortida per donar a conèixer el nostre patrimoni històric. El temps acompanyà i acudiren a la sortida unes 70 persones. Tot un èxit! 
En l’excursió es van poder veure una part de d’immens tresor històric, etnològic i natural que és Sa Mola i rebre unes molt bones explicacions del historiador Tomeu Salvà i del biòleg Pere Bennàssar. Es varen visitar les coves funeràries de l’època de les navetes i dels talaiots per després veure les murades del poblat talaiòtic de Sa Mola i el seu interessat sistema de recollida i conducció d’aigua.
Pel que es va poder sentir, es tracta de dos elements únics en la Mallorca antiga. La murada comptava amb un fossat que li donava un element de protecció més. La recollida d’aigua es realitzava a través d’un complex, i molt ben estructurat, sistema hidràulic per guardar l’aigua beure i, segurament, per alimentar d’aigua uns tallers o obradors per adobar pell. 
Al final de la volta es va visitar una fantàstica i molt fotogènica pedrera de marès i el “hotel de los viejos” de l’antic camí de Sa Mola. Un pedrís on les persones d’una certa edat anaven a badar o a xerrar, a recés del vent, però escalfats pel sol. 
Fes "clic" sobre la imatge per veure'n més!

1 comentari:

  1. Enhorabona als organitzadors! Ens va agradar molt aquesta excursió.
    Ja frissam que n'hi hagi una altra.

    ResponElimina