Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 12 de gener del 2009

Accident Barraques i Carretera Closos

Pocs dies després de celebrar la nostra primera Assemblea, no podem deixar de lamentar dos fets que han ocorregut aquests dies a Portocolom.
El primer és manifestar la nostra preocupació per les tasques de manteniment i asfaltat de la carretera dels que passa pels Closos en direcció a S’Horta. Una vegada més, s’han fet les coses sense tenir en compte que s’actua just al costat d’un jaciment. Que sapiguem no ha passat res, però podia haver passat. Es va incomplí allò que la llei obliga, és a dir, no hi va haver la preceptiva supervisió per part d’un arqueòleg de les obres.
El segon fet es més greu, la destrucció d’un patrimoni que marca el caràcter propi de Portocolom, ens referim a l’accident que patiren les barraques del Mollet d’en Pereió. Des de l’Associació volem denunciar l’estat lamentable que gran part d’aquestes barraques presenten, així com la deixadesa de les administracions per posar fil a l’agulla per intentar posar-hi remei. Volem donar un toc d’atenció a Ports de les Illes i a la Conselleria de Medi Ambient ja que és l’administració propietària i competent en aquests elements.
A més, volem recordar que la Conselleria de Medi Ambient té a les seves mans un projecte d’actuació a pràcticament la totalitat del front marítim de Portocolom. Un projecte que es troba aturat esperant que qualque responsable polític li doni sortida. Si aquest projecte es trobàs en fase d’execució aquest accident no s’hauria produït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada