Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 12 de gener del 2009

Amics dels Closos

Neix la Asociació d'Amics dels Closos de Can Gaià

La finalitat d’aquesta Associació és la de contribuir, en la mesura de les seves possibilitats, al coneixement, la difusió, i, sobre tot, posar en valor els Closos de Can Gaià, així com la resta de patrimoni històric de Felanitx.
Malgrat la denominació de Amics del Closos de Can Gaià, seria absurd pensar que aquesta Associació tant sols tendrà ulls per Closos, volem tot el patrimoni històric i cultural de Felanitx tengui el respecte i la consideració que es mereix.
La tasca de l’Associació, pel que fa als Closos, és la d’ajudar, de fer feina, de donar aquest el nou impuls que s’ha de menester. Principalment emmarcats en tres grans aspectes:
  1. Alliberar de determinada feina als investigadors. Hi ha una feina administrativa, logística o, fins i tot de difusió que cal que la facin ells. No han de destinar el poc temps que tenen a determinades tasques d’organització dels voluntaris, conferències o exposicions, o perdre el temps darrere administracions. Podem de organitzar o promoure sortides, visites i excursions de temàtica arqueològica per la gent. A part tallers per nins i adults.
  2. Compra dels terrenys. De les, aproximadament, 3,5 quarterades d’extensió del Jaciment, tant sols un quartó és de titularitat pública. En primer lloc cal la compra de ls terrenys de tot el jaciment això implicaria la protecció definitiva del jaciment i facilitaria molt la tasca dels arqueòlegs i investigadors
  3. Centre de Interpretació. Per posar en valor i per difondre el jaciment és necessari un centre d’interpretació. On hi hagi una persona, o més, que treballi amb el material extret i l’expliqui. On les escoles puguin veure els treballs i els resultats de les investigacions, puguin saber com vivien a l’època de les navetes. Que ben poca cosa se’n coneix! On turistes o la gent interessada pugui visitar i veure el jaciment.

1 comentari:

  1. Benvolguts,

    Enhorabona per la constitució d'aquesta associació. Comptau amb mi i amb Portal Forà per el que necessiteu, sobre tot per a difondre i fer recreacions i reconstruccions de realitat virtual del jaciment.

    Salut i envant ses atxes

    ResponElimina