dilluns, 6 de juny de 2016

Restitució del rellotge de Sol a la Fundació M. Cosme Bauçà

Ens volem fer ressò de la notícia apareguda al Setmanari de Felanitx la setmana passada sobre la restitució del rellotge de Sol "desaparegut" d'una de les façanes interiors de la Fundació Mm. Cosme Bauçà.
Sebastià Roig, en el seu estudi sobre els rellotges de Sol a Felanitx, publicat en les III Jornades d'Estudis Locals de Felanitx, exposava: "Un declinant de 1750, ara desaparegut, de la Fundació Cosme Bauçà (Figura 7), rellotge que estava a la paret del jardí, emplaçament no original; hagués estat desitjable fer un estudi per determinar la latitud i declinació per tal de poder deduir possibles emplaçaments però, malauradament, ara ja no és possible". Amb aquesta restitució, es podrà realitzar el citat estudi.
La difusió de la notícia de la seva "desaparició" coincidint amb les més que necessàries reformes a la Fundació i la pressió mediàtica i social per aquesta possiblement han ajudat a la seva restitució. Tot això ens reforça en el convenciment que l'exposició pública, la difus, del Patrimoni Perdut sigui una de les eines que la societat té per recuperar-lo i tornar-lo a gaudir.

Imatge recent del rellotge en la seva nova ubicació

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada