Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 11 de maig del 2015

8.000 metres més

Aquesta primavera i després d'una llarga temporada de negociacions s'ha assolit una important fita pel patrimoni de Felanitx. L'Ajuntament ha comprat una altra parcel·la on s'ubica el poblat de Closos de Can Gaià. En concret s'ha adquirit el solar més gran dels que encara queden en mans privades (més d'una quarterada d'extensió).
Volem expressar el nostre agraïment a Apol·lònia Rotger, regidora de Cultura, a Gabriel Tauler, batle de Felanitx, i a la resta de regidors, així com a tots els treballadors de l’Ajuntament i als membres de l’Equip de Closos que han participat d’una manera o d’altre en aquesta compra. Sabem que no ha estat fàcil i s’han hagut d’invertir molt esforços i moltes hores de feina per localitzar als propietaris, fer-lis arribar l’interès per aquests terrenys i enllestir-ho tot.
També volem agrair la voluntat per arribar a un acord als antics propietaris, una família mallorquina però que resideix a França. 
En aquest solar s’hi troben dos elements destacats, en primer lloc hi destaca una naveta doble, la qual presenta els murs amb una alçada considerable (uns 2 metres), d'una monumentalitat extraordinària. A més, també hi és present una naveta simple ben conservada. S’ha de tenir en compte, també les restes encara no ben identificades que es troben enterrades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada