Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 28 d’octubre de 2014

Pedra foguera i Moles de molí (Cicle Patrimoni GeoIndustrial)

Els Amics dels Closos i GeoIlles presenten la tercera sessió del Cicle de Patrimoni GeoIndustrial de Felanitx. 
Aquesta serà el proper divendres, dia 31, al Saló d'Actes del Col·legi Sant Alfons (C. de Zavellà, 1), a les 20h.
L'endemà al matí (dissabte 1 de novembre) visitarem la molera de Cala Pi (Llucmajor). Concentració i sortida a la Plaça de ses Palmeres (Felanitx) a les 9:30h i a l'aparcament de la Torre de Cala Pi a les 10h.
Un dels estudiosos i màxims coneixedors d'aquest àmbit, el geòleg Xim Sánchez ens farà de guia en aquest món.
Recordem que el foguer o pedra foguera, també conegut com a sílex, va ser emprat bàsicament (en èpoques recents) a Mallorca per a l’elaboració de moles de molins i també com a material refractari per a la construcció de soleres de forns i revestiments interns de xemeneies. 
El sílex també va constituir una important indústria lítica, per a la producció de diferents estris, duran la prehistòria. 
Cala Pi, presenta una molt interessant pedrera de moles i, a més és de fàcil accés, per això ha estat triada. Allà podrem veure les característiques dels materials i explotació de les moleres des d’època andalusí (s. X-XIII) fins el s. XVIII.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada