Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 18 de març del 2014

Excursió al voltant del Castell de Santueri.

El darrer cap de setmana de març, el diumenge dia 30, hem programat una excursió al voltant del Castell de Santueri. Serà una visita guiada al Patrimoni Natural i Històric que la zona del Castell de Santueri ens ofereix, la nostra intenció és el de donar a conèixer les plantes i animals més característics i els més sorprenents d’aquesta zona, els aspectes geològics més significatius (Juràssic, falles estructurals, restes de Myotragus conservades en travertí, ...), així com les restes o indicis arqueològics al voltant de les Coves del Castell. També ens farem ressò de les llegendes que aquests espais protagonitzen.

Ens hi acompanyaran el naturalista Pere Vicens, el geòleg Guillem Mas i l’historiador Tomeu Salvà. A causa de la recent obertura del Castell, l’afluència de visites és considerable, així com la presència de vehicles aparcats a la seva explanada, haurem de deixar els cotxes just abans de començar la pujada al Castell. Molt aprop de les Cases. A més, hem hem cregut convenient una primera concentració a Felanitx, a la Plaça de Ses Palmeres (a les 9:45h.) i d’allà una sortida organitzada en cotxes. La segona concentració, serà a la mateixa explanada del Castell, al voltant de les 10:15h., per començar a baixar cap al penya-segat i les coves, per donar la volta, per baix, al Castell. És molt important portar un calçat i roba adequada, ja que el camí no sempre serà pla, així com aigua per beure i una mica de menjar, si el temps segueix com aquests darrers dies farà calor i l’aigua serà d’agrair. Les previsions meteorològiques no són de fer calor, però de tota manera convé dur aigua.

Finalment recordam que l’excursió la podem considerar de dificultat mitjana, especialment en algunes zones.


Esperam que vos agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada