Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 14 d’octubre de 2013

Hotel Cala Murada i el Patrimoni de Felanitx


Els responsables de l’Hotel Cala Murada es tornaren a posar en contacte amb els Amics dels Closos per repetir l’experiència de les visites progamades de l’any passat. Recordem que l'Hotel Cala Murada treballa amb uns grups de vacances francesos (Club 3000 i BTP – vacances) que presenten una alta consciència i coresponsabilitat social. Dins dels objectius d’aquests grups, s’inclou l’aposta per un turisme integrat dins del territori que els acull. Per això ofereixen propostes que acostin els seus afiliats a la realitat social i patrimonial del lloc que visiten, a l’hora donen suport a associacions o entitats culturals sense ànim de lucre. 
Així, des del juny fins a l’octubre, grups de turistes han realitzat de manera periòdica una visita guiada al Jaciment dels Closos i, com a novetat també a elements patrimonials destacats de Felanitx, d’entre les quals hi destaca la Fundació - Museu Cosme Bauçà.
Les condicions per a aquestes visites són les mateixes que l’any passat, és a dir, a canvi de realitzar la visita guiada i les pertinents explicacions sobre el jaciment i la prehistòria de Mallorca, cada turista fa una donació a l'hora de contractar l'excursió i al final de temporada, les entitats citades aporten, dels seus propis recursos, la mateixa quantitat de doblers.
El passat 3 d’octubre es va realitzar la darrera visita al Jaciment dels Closos, però l’acte d’entrega simbòlica dels xecs es fa fer el 10 d’octubre, a la Fundació – Museu Cosme Bauçà, aprofitant seva la darrera visita a Felanitx. 
Enguany ens han fet arribar un xec per un valor d’uns 2.300€. Aquests doblers es destinaran, amb el consentiment de Club 3000 i BTP – vacances, a la celebració de les Jornades d’Estudis Locals que en el mes de desembre celebrarem. 
Agraïm la confiança que l'Hotel Cala Murada ha dipositat amb nosaltres, així com l'aposta cultural que realitzen Club 3000 i BTP - vacances. Tot un exemple de integració de turisme i patrimoni!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada