diumenge, 21 d’abril de 2013

Fotografies de la Llotja i la Seu

Malgrat que el dia no acompanyà gaire, varem poder gaudir d'una magnífica visita, amb les respectives explicacions, de la Llotja i la Seu de Ciutat.
L'arquitecte, especialista en l'obra de Guillem Sagrera que col·laborà en la darrera intervenció de restauració i consolidació de la Llotja, Francisco Cifuentes ens transportà per uns instants a la Mallorca (i al Mediterrani) del segle XIV, revisquérem el disseny i la construcció de la Llotja i ens descobrí a Sagrera com a un dels primers arquitectes de la història. Les especials condicions en el projecte de la Llotja propiciaren el canvi de Mestre d'obres a Arquitecte.
Per la seva banda, Antònia Joan, doctora en Història de l'Art, ens explicà les escultures i els detalls artístics de les filigranes esculpides en pedra, tant de l'interior com de l'exterior de la llotja, així com dels espais de la Seu on intervingué Sagrera.
Una vegada dins la Seu, entre d'altres coses, poguérem veure la inscripció que Sagrera va fer escriure pel sepulcre de la seva esposa i on el volia que se l'enterràs. Com què va morir a Nàpols no es complir aquesta voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada