Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 21 de febrer de 2012

Adéu al Castell?

La premsa de Ciutat s'ha fet ressò de l’arxivament de l’expedient d’expropiació del Castell de Santueri. Malgrat fos una notícia esperada i en sintonia amb les notícies, els comentaris o voluntats que ens arribaven des del Consell de Mallorca, no deixa de causar una lamentable sensació de desencís.
Ara no és l’hora de tornar a insistir en el paper que cada institució o partit polític amb representació, ha realitzat en aquest afer, però cap d’ells pot sentir-se satisfet amb l’aspiració de veure el Castell de Santueri públic, definitivament protegit, degudament restaurat i condicionat per al seu gaudi públic. Tant sols un darrer apunt, el Partit Popular ha incomplert un dels principals compromisos electorals que va establir amb nosaltres.
El Consell de Mallorca ha deixat passar una grandíssima oportunitat per destinar un milió d'euros a la protecció i gaudi del Patrimoni Històric. Ara a l’haver-se arxivat, de forma definitiva, aquest expedient, el milió d’euros en lloc de venir a Felanitx o a Mallorca, s’entornarà a Madrid.
Des dels Amics dels Closos no poden entendre ni compatir aquesta decisió, ningú ens l’ha explicada de forma entenedora o coherent. No entenem que en un moment econòmicament difícil es deixi perdre l’oportunitat de donar un impuls significatiu a la cultura i al patrimoni, i invertir en un atractiu turístic de primer ordre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada