Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

divendres, 17 de desembre del 2010

Imatges de la Visita de l'Església de Sant Miquel

El passat diumenge horabaixa, els Amics dels Closos organitzarem una visita a l’església de Sant Miquel de Felanitx. Els nombrosos assistents pogueren rebre les explicacions de Don Pere Xamena, en un estat de forma i lucidesa mental realment envejable, i d’en Tófol Bennàssar, responsable de la darrera intervenció de restauració a l’església. Als quals els agraïm la seves explicacions i el temps que ens varen dedicar. També volem fer extensiu aquest agraïment a Pere Mesquida, sense la seva col·laboració aquesta visita no hagués resultat tant satisfactòria.

La primera explicació es va fer en una capella - església (Sala Santa Maria) a sota de la rectoria, d’origen incert, per seguir ja dins l’església. Es va relatar la seva història i com es varem produir una sèrie de modificacions o de intervencions, en especial les que va realitzar el rector Planes (segle XIX), engrandint-la i anivellant-la. Així com les darreres tasques de restauració.

Poguérem pujar al campanar (gaudint d’unes vistes úniques de Felanitx) i al sostre de l’església, a més de veure l’orga i d’entrar dins la seva biblioteca. Quedà ben clar que l’església de Sant Miquel i la Rectoria amaga molts misteris i curiositats que no varen poder explicats en aqueta vista. Se n’haurà d’organitzar una altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada