Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 15 de novembre del 2010

Visita a Sant Salvador

Una setantena llarga de persones varen poder gaudir de la visita organitzada pels Amics dels Closos a Sant Salvador aquest diumenge passat (dia 14).

S'ha d'agrair al Patronat de Sant Salvador, i molt especialment a Pep Grimat (de sa Cova) i Pere Batle, l'oportunitat de poder veure l'interior del monestir, les antigues estances dels ermitans, l'habitació del Bisbe o el terrat de l'església. Així com poder gaudir d'aprop de la Corona de la Mare de Déu.

Es va poder comprovar el peculiar treball de la seva confecció, així com el sentit de la primera estrofa del Cant de la Coronació de la Mare de Déu de Sant Salvador.

Un altre factor decisiu per a l'èxit i el gaudi d'aquesta visita foren les sàvies explicacions de M. Pere Xamena sobre la capella antiga, la història de Sant Salvador i del retaule de la "Passio Imaginis", o d'alguns detalls del tresors que encara es troben dins les estances del monestir. Malgrat la seva avançada edat, se'l va poder veure en plenes facultats. Així com les intervencions i explicacions de les darreres intervencions i reformes, a càrrec de Tòfol Bennàssar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada