Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

IV Jornades d’Arqueologia

Aquest cap de setmana passat, l’1 i 2 d’octubre, a la capital eivissenca, se celebrà la quarta edició de les Jornades d’Arqueologia de les Illes Balears. En aquestes s'ha pogut veure els treballs que els arqueòlegs, historiadors o altres científics i tècnics realitzen en els diversos caps de l’estudi, protecció i gestió del patrimoni.

Les Jornades han estat un èxit, tant per la quantitat (36) i qualitat de comunicacions, com en la diversitat de temes tractats i per la presència de ponents de les tres illes majors.

Hem de destacar la nombrosa presència de comunicacions amb el jaciment dels Closos de Can Gaià com a tema o motiu principal, quatre en total, i tres més protagonitzats pels directors d’aquesta excavació, però d’altres temàtiques. Una d’elles fent referència a les troballes realitzades durant la reforma de la Sala.

Així doncs, cinc de les trenta-sis comunicacions en aquestes jornades han parlat del patrimoni felanitxer. Aquest fet ens torna a fer palès la importància del Jaciment dels Closos, a més de posar de manifest el pes científic de l’equip responsable de les seves excavacions, així com de la seva capacitat formadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada