Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 16 d’agost de 2010

Conferència - Sopar Prehistòric

Un centenar de persones celebraren, el passat dissabte dia 14 a la nit, la segona edició del Sopar Prehistòric organitzat pels Amics dels Closos de Can Gaià.

Un imprevist personal va impedir que Albert Forés, director del Museu Arqueològic de Son Fornés, de Montuïri, pogués realitzar la conferència prevista. En el seu lloc, el professor Christoph Rinne del Institut d’Arqueologia Prehistòrica i Històrica de la Universitat de Kiel (Christian-Albrechts Universität zu Kiel, alemanya) parlà sobre prospeccions electromagnètiques, un sistema de detecció de material enterrat sense necessitat d’excavació directe. Aquest sistema ja fa uns anys que s’aplica en el nord d’Europa i , convidat per l’Equip de Closos, realitzarà una campanya en el Jaciment, a més de donar un seminari teòric i pràctic als historiadors i estudiants que enguany hi excaven.

Els assistents al Sopar gaudiren de la festa i de les menges preparades. "Amanida talaiòtica amb formatge i germinats", "Sus de foner amb dues salses i ordi" i "Galacto-tragus" va ser el menú ofert. A més, també es va poder tastar les postres preparades per Raymonde Calbó “Closques de fruits de mar farcides”, que guanyà l’edició d’aquest any del Concurs de Plats Dolços.

1 comentari: