Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

divendres, 6 de març de 2009

La lliçó de Son Espases

El Tribunal suprem ha donat un cop d’atenció a tota la classe política amb la seva sentència pel cas Son Espases.

En aquesta recalca que l’hospital va ser projectat sobre sòl rústic i pròxim a uns béns declarats d’interès cultural (BIC), la “protecció dels quals també constitueix un interès general”.

A més, diu que és un “error” considerar que “precedeix l’interès general d’una instal·lació hospitalària sobre la protecció d’un sòl qualificat com a rústic amb uns béns catalogats com d’interès cultural”, i afegeix que “aquest judici de ponderació no és correcte jurídicament”.

A part del immens problema polític que haurà de resoldre l’actual Govern, i que no volem entrar a valorar, sí que ens alegram de què des de les màximes instàncies judicials es consideri que la conservació i protecció del patrimoni ha de ser un element a tenir en compte, amb molt pes, per a les accions que l’administració vol emprendre.

Després de les moltes notícies o de fets ocorreguts en contra del patrimoni, aquesta sentència ve a donar un alè de coratge per tots aquells que traballam per a la protecció i posada en valor del nostre patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada