Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 24 de febrer del 2009

Agressió al Sindicat

En referència al actes protagonitzats per una guarda de vàndals a l’edifici del Sindicat, aquests dies passats L’Associació d’Amics creu que ja passa d’hora de arreglar dues de les principals vergonyes, que en el terreny del patrimoni, ocorren a Felanitx. Ens referim al Sindicat i al Castell de Santueri.
Si actes com aquests no desperten un verdader sentiment de preocupació i de rebuig, llavors la nostra societat està vertaderament malalta. Segurament les agressions que pateix el Castell no són visualment tant espantoses, però són més destructives i mogudes per un desig econòmic i egoista.
Per ventura, aquesta destrucció sense sentit, ens farà d’una vegada per totes reaccionar i posar tot l’esforç possible, deixant de banda interessos partidistes, per aconseguir que les institucions entrin a gestionar i restaurar l’edifici del Sindicat i el Castell de Santueri.
Si la compra d’aquest dos indrets és prou complicada i s’han de menester molts doblers, seria hora de trobar altres solucions, per exemple amb la creació d’un consorci o d’una fundació . Amb la participació de diverses administracions, dels mateixos propietaris i d’alguna altra institució o “prohom” que vulgui destinar recursos a protegir i dignificar, d’una vegada per totes, unes de les perles del nostre patrimoni.

2 comentaris:

  1. Ja fa més de tres estius, vaig poder contemplar la mateixa imatge d´al·lots per damunt les teulades des Sindicat. Vaig anar a advertir-ho a la Policia Municipal. Aquesta vegada s ha repetit la imatge. Llàstima que no en tenguem dels qui han expoliat el seu interior i s han enduit tot el que han volgut, amb total impunitat.

    ResponElimina
  2. Lo mateix dic jo, lo d'aquets al-lots es lo de menys. Cuants anys fa que està deixat de la ma de deu o dels expoliadors o de cualsevol al-lot atrevit?

    ResponElimina